Natječaj za posao: Voditelj restorana
Natječaj za posao: Voditelj restorana
Natječaj za posao za voditelja restorana se dosta često pojavljuje u oglasnicima. Nije lako naći kvalitetan kadar.
Voditelj restorana odgovoran je za sve aspekte poslovanja restorana. U to zanimanje je uključeno upravljanje zaposlenicima, proračunom
Zatim nabavkom hrane i pića. Voditelj restorana mora osigurati usluge visoke kvalitete. Također, u njegovom opisu posla je i promocija restorana.
Želite se prijaviti na natječaj za posao i taj proces uključuje napor. Morate ažurirati svoj životopis, napisati novu molbu za posao, prilagoditi dokumente natječaju na koji se prijavljujete.
U ovom članku možete pronaći informacije o ovom poslu, potrebnim vještinama. No, spomenut ćemo i neke druge slične poslove u ovom području.
Sadržaj
Natječaj za posao za voditelja restorana
Posao voditelja restorana uključuje nadgledanje svakodnevnog poslovanja restorana i osiguravanje visokog standarda usluge, učinkovitosti i profitabilnosti.
To je vrlo zanimljiv posao koji može postati vrlo vrijedna karijera, s puno prilika za rast i razvoj vještina.
Odgovara li vam ovaj posao? Voditelj restorana je vaša željena karijera koja se poklapa s vašim interesima, vještinama i dugoročnim profesionalnim ciljevima?
Što radi voditelj restorana
Zanimanje voditelja restorana može biti zahtjevan, ali ispunjavajući posao koji uključuje kombinaciju međuljudskog, financijskog i logističkog upravljanja.
Zahtijeva snažnu sposobnost rada s mnogim odgovornostima odjednom, osiguravajući zadovoljstvo i kupaca i osoblja.
No, istovremeno se mora voditi briga o financijskoj isplativosti i učinkovitosti unutar restorana.
Ovdje možete pronaći popis uobičajenih odgovornosti za upravitelja restorana:
Zapošljavanje i upravljanje osobljem
Voditelj restorana odgovoran je za zapošljavanje novih članova osoblja i njihovu obuku. Moraju paziti da osoblje radi posao na adekvatan način.
Voditelj radi raspored rada osoblja, rješava potencijalne sukobe i upravlja logistikom zapošljavanja.
Upravljanje financijama
Jedna od ključnih odgovornosti voditelja restorana uključuje nadzor nad financijama restorana.
To može uključivati postavljanje i upravljanje proračunima, kontrolu zaliha i upravljanje troškovima prodane robe te izradu financijskih predviđanja.
Briga o posjetiteljima
Voditelj restorana osigurava zadovoljstvo posjetitelja. Rješava pritužbe, osigurava izvrsne usluge u restoranu i općenito stvara pozitivno iskustvo.
Gdje su sve potrebni voditelji restorana
Neka uobičajena radna mjesta voditelja restorana su:
- Samostalni restorani
- Hotelski restorani
- Lanci ili franšizni restorani
- Restorani brze hrane
- Prostori za evente
- Objekti koji se temelje na turizmu kao što su brodovi za krstarenje i odmarališta
Za ovo zanimanje je potrebno akademsko obrazovanje, ali i praktično iskustvo. Poželjna je diploma iz ugostiteljstva ili poslovne administracije.
No, ono što je doista najbitnije je praktično iskustvo u ugostiteljskoj industriji. Početničke pozicije su obično poslužiteljske, ili u kuhinji radeći pomoćne zadatke.
Zatim osoba može napredovati. Ovaj posao zahtijeva strpljenje, otpornost i predanost budući da ćete vjerojatno raditi dugo, uključujući večeri, vikende i na blagdane.
Poslovi slični voditelju restorana
Postoje i druge karijere u ugostiteljskoj industriji koje zahtijevaju slične vještine i sposobnosti kao i voditelj restorana.
Ako već radite kao voditelj restorana, a razmišljate o promjeni karijere, navodimo neke poslove koji odgovaraju vašim vještinama.
1) Menadžer hotela
Menadžer hotela odgovoran je za svakodnevno upravljanje hotelom i njegovim osobljem.
Njegove dužnosti uključuju financijsko upravljanje, upravljanje rezervacijama i marketing poslovanja. Sve s ciljem rasta i profitabilnosti poslovanja.
Voditelj ugostiteljskog objekta
Ivan je voditelj ugostiteljskog objekta na Pagu. Njegovo viđenje je:
Voditelj restorana nezamjenjiv je djelatnik u ugostiteljskim objektima. Zapravo, ovaj stručnjak kontrolira i odgovoran je za sve procese koji se događaju u ustanovi, pa čak i formira njen imidž.
Uz to nam dodaje:
Djelatnost osobe koja je predstavnik ove struke posjetiteljima je praktički nevidljiva, ali “iza kulisa” sve važne radnje, od kupnje hrane do čišćenja, potpadaju pod njegovu kontrolu.
Voditelji ugostiteljskog objekta odgovorni su za sveukupno funkcioniranje usluge prehrane unutar objekta.
To može biti u školi, uredu ili na posebnim događajima. Ovaj posao uključuje upravljanje proračunom, pripremu jelovnika, zapošljavanje osoblja i osiguravanje poštivanja svih zdravstvenih i sigurnosnih propisa.
Voditelj bara
Voditelj bara odgovoran je za neometano funkcioniranje bara, uz dovoljno zaliha i osoblja u svakom trenutku.
Dužnosti obično uključuju upravljanje proračunima, održavanje inventara bara i organiziranje promotivnih događaja za privlačenje kupaca.
Organizator događaja/evenata
Planer događaja/evenata osmišljava i organizira događaje, kao što su vjenčanja, korporativni događaji ili privatne zabave.
Oni obrađuju ugovore, pronalaze mjesta, dogovaraju hranu i piće i osiguravaju glatko i učinkovito odvijanje događaja.
Organizacija evenata je jedan od najstresnijih poslova u komunikacijskoj industriji.
Rečenica je to iz iskustva kolega kojima je posao organizacija evenata.
Za kraj
Za voditelje restorana i ostalih ugostiteljskih objekata ciljevi su odskočne daske prema uspjehu i dugoročnoj profitabilnosti.
Tražite li posao u ovoj branši, pregledajte što se nudi na Zaposlise.hr.
Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !
Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.
Registriraj se ->