Molba za posao za zanimanje Scrum Master

Molba za posao za zanimanje Scrum Master

Reading Time: 5 minute

Molba za posao za scrum mastera sadrži neke specifične elemente. Ovo zanimanje je kompleksno i puno je faktora uključeno.

Kolege iz Bloomberg Adria su pojasnili što ukratko radi scrum master:

Uloga scrum mastera obuhvata nekoliko ključnih odgovornosti, uključujući uklanjanje prepreka, zaštitu tima od vanjskih smetnji, osiguranje fokusa tima na ostvarivanje ciljeva, mentorstvo i podršku radnicima, kontinuirano poboljšanje timskog rada te unapređenje komunikacije i suradnje.

Ovaj angažman doprinosi uspješnoj primjeni Scrum metodologije i postizanju boljih rezultata u razvoju softvera.

Scrum master možete postati edukacijom i certificiranjem. Oboje je globalno dostupno, online.

Scrum tim upravlja ciklusima razvoja softvera u organizaciji. Radi se o zajedničkom naporu raznih stručnjaka, najčešće programera.

Scrum master planira i raspodjeljuje dužnosti članovima scrum tima, kako bi zajedno brže i lakše došli do cilja. Npr. nekog proizvoda.

Za takvo zanimanje je važno napisati upečatljivu molbu za posao.

Pročitajte korak po korak kako napisati jedinstvenu molbu za posao za ovo traženo zanimanje.

Tko je scrum master

Radi se o voditelju tima koji slijedi scrum načela da bi osigurao uspješne rezultate pri radu na projektima razvoja softvera.

Scrum se odnosi na upravljački okvir koji timovi za upravljanje projektima i razvoj softvera često koriste kako bi došli do zajedničkog cilja. Radi se o vrsti organizacije rada.

Organizacija rada, molba za posao

Izvor: Unsplash; Tema: Organizacija rada, molba za posao

Scrum potiče timove da uče iz iskustva i da se kontinuirano poboljšavaju.

Uloge i odgovornosti scrum mastera mogu uključivati:

  • Organizaciju sastanaka. Svaki dan se organiziraju sastanci da bi tim informirali o svom dnevnom napretku.
  • Praćenje napretka tima. Scrum masteri često procjenjuju različite ključne pokazatelje učinka, kao što su dijagrami i vremena sprinta (naziv iz metodologije), kako bi odredili učinak tima.
  • Promicanje samoorganizacije: Scrum masteri promoviraju autonomiju na poslu, dopuštajući članovima tima da postave ciljeve i preuzmu potpuno vlasništvo nad svojim zadacima.

Molba za posao za zanimanje scrum master

Donosimo korake za pisanje kvalitetne molbe za posao. Pročitajte u nastavku!

1) Prepoznajte svoje snage i slabosti

Zamolite članove svog tima i ostalih kolega za povratne informacije o svom radu.

Pregledajte metrike učinka vašeg rada kao scrum mastera (npr. facilitacija scrum događaja, poboljšanje timske suradnje i promicanje autonomije među članovima).

Takvi uvidi vam mogu pomoći da prepoznate svoje snage i slabosti.

2) Istražite željenog poslodavca

Istraživanje tvrtke prije pisanja molbe za posao može itekako pomoći u određivanju radne kulture.

Pregled njihove suradnje, transparentnosti i prilagodljivosti promjenama može vam pomoći u procjeni njihove spremnosti da prihvate agile i scrum principe.

agile i molba za posao

Izvor: Unsplash; Tema: agile i molba za posao

Ovako istraživanje vam također može pomoći da identificirate određene ključne riječi koje biste mogli upotrijebiti u svojoj molbi za posao.

Razmislite o korištenju ključnih riječi kao što su Kanban, Agile, design thinking i Confluence.

3) Napišite svoje podatke za kontakt

Na vrhu molbe za posao napišite svoje puno ime, diplomu, e-mail adresu i broj telefona.

Kako biste poboljšali vidljivost, koristite podebljani font za svoje ime i diplomu. Potencijalni poslodavci mogu koristiti ove informacije kako bi dali povratne informacije o vašoj prijavi ili postavili dodatne upite.

4) Predstavite se

U prvom odlomku predstavite se i objasnite zašto ste se odlučili za karijeru scrum mastera.

Napišite kako biste scrum i agile metodama pripomogli uspjehu tvrtke.

Također možete spomenuti svoju predanost kontinuiranom učenju i usavršavanju provođenjem retrospektivnih procjena i pohađanjem seminara i radionica.

5) Opišite svoje kvalifikacije

Opisivanje vaših akademskih kvalifikacija dokazuje da ste završili relevantnu obuku, poboljšavajući svoje znanje o scrum metodologiji.

Možda vam nisu nužno potrebne posebne akademske kvalifikacije za scrum mastera, ali stjecanje diplome prvostupnika može poboljšati vaše šanse.

Razmislite o stjecanju diplome iz menadžmenta, poslovanja, informatike ili psihologije.

6) Predstavite svoje vještine

Poslodavci često traže različite tvrde i meke vještine kada se kandidati prijavljuju za ovaj posao. Ispod su primjeri vještina koje scrum masteri trebaju za obavljanje svojih dužnosti:

  • Rad sustava za kontrole verzija: Sustavi za kontrole verzija pružaju središnju platformu za pohranu za upravljanje kodom. Scrum masteri mogu koristiti ove sustave za razmjenu informacija među članovima tima u vezi s bazama kodova i omogućiti članovima da daju svoj doprinos u raspravi o promjenama koda.
  • Osiguranje kvalitete: Scrum masteri mogu koristiti svoje vještine osiguranja kvalitete za implementaciju automatiziranih sustava. Automatizacija testiranja u agile projektima promiče bržu isporuku usluga i smanjuje mogućnost ljudske pogreške u projektima.
  • Komunikacija: voditelji scruma članovima tima prenose ciljeve, viziju i agile filozofiju projekta. Važne su komunikacijske vještine kako bi prenijeli te poruke na motivirajući i inspirativan način.
Sastanak

Izvor: Unsplash; Tema; Sastanak

  • Prilagodljivost: Scrum timovi često provode kontinuirane strategije integracije koje im omogućuju prilagodbu promjenama u radnom okruženju i potrebama klijenata. Mogu upotrijebiti svoje vještine prilagođavanja za promjenu projektnih planova i brzo i učinkovito odgovoriti na prioritete.

Zaključak molbe za posao

Zaključak je obično završni dio molbe za posao. Ponovite svoje zanimanje za ovaj posao i izrazite svoju zahvalnost na razmatranju.

Navedite da se veselite pozitivnim povratnim informacijama!

Primjer molbe za posao za scrum mastera

Ivana Radovniković, prvostupnik informatike
+385 98 6896 434 | iradovnikovic@email.com | Zadar

2. kolovoza, 2024

Tvrtka Tvrković

Poštovana Julija Marković,

pišem ovu molbu za posao kako bih izrazila svoje zanimanje za ulogu scrum mastera u tvrtki Tvrtka Tvrtković

Saznala sam za ovaj natječaj za posao preko web-mjesta tvrtke i bila sam nestrpljiva od želje da pošaljem prijavu.

Ja sam scrum master, usmjerena sam na rezultate s osam godina iskustva u upravljanju projektima i razvoju softvera, što me čini prikladnim za ovu poziciju.

Osobito se divim radnoj kulturi Tvrtke Tvrtković koja promovira ravne hijerarhijske upravljačke strukture i autonomiju, pružajući kreativno i slobodno okruženje za svoje članove.

Jedan od ciljeva moje karijere je vođenje timova za razvoj softvera u stvaranju visoko rangiranih i popularnih mobilnih aplikacija.

Do sada sam radila kao voditelj projekta, programer softvera, pomoćnik voditelja projekta i član scrum tima.

Kroz svoje radno iskustvo razvila sam vještine implementacije scrum metodologije kako bih poboljšala korištenje Scrum i Kanban tehnika u upravljanju projektima.

Također sam razvila svoje vještine komunikacije, rješavanja problema i kritičkog razmišljanja, što mi je omogućilo da brzo prevladam sve izazove s kojima se suočavam u razvoju softvera.

Naučila sam kako implementirati strategije kontinuiranog učenja i usavršavanja, što je poboljšalo moju prilagodljivost promjenjivim okolnostima na poslu.

Neka od mojih najznačajnijih postignuća uključuju implementaciju scrum okvira koji su poboljšali vrijeme isporuke usluge za 2% i povećali zadovoljstvo klijenata za 5%.

Implementirala sam horizontalne upravljačke strukture koje su unaprijedile timsku suradnju i poboljšale razmjenu informacija među članovima, što je podiglo moral tima i povećalo njihovu radnu učinkovitost.

Također sam implementirala strategije automatizacije testiranja koje su poboljšale kvalitetu proizvoda, zadovoljstvo kupaca i opću prodaju organizacije.

Hvala vam što ste razmotrili moju prijavu i nadam se da ću iskoristiti svoje vještine i iskustvo za poboljšanje učinka Tvrtke Tvrtković.

Radujem se pozitivnom odgovoru. Možete me kontaktirati putem moje e-mail adrese ili na telefon.

Srdačan pozdrav,

Ivana Radovniković

Pogledajte koje poslove nudimo na Zaposlise.hr!

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju