Rad od kuće: 10 dobro plaćenih poslova

Rad od kuće: 10 dobro plaćenih poslova

Reading Time: 5 minute

Rad od kuće je organizacija rada po vašem ukusu? Ovisno o vašoj djelatnosti i iskustvu, postoji mnogo prilika za vas da radite od kuće, a da pritom zaradite pristojan iznos.

Potrebno je istražiti dostupne opcije i fokusirati se na potragu za novim poslom.

Mi vjerujemo da postoji dovoljno prilika za ovakvu organizaciju rada. Također, nabrojit ćemo neke dobro plaćene poslove koje možete raditi od kuće.

Rad od kuće i prednosti

Bez obzira na vaš položaj ili djelatnost, ovakva organizacija rada donosi neke prednosti. Provjerite jeste li prava osoba za rad iz kućnog ureda. Evo nekih potencijalnih koristi od ove vrste zaposlenja:

  • Bolja ravnoteža između poslovnog i privatnog života: Dok radite od kuće, imate fleksibilnost organizacije svojih dužnosti. To vam omogućuje da odaberete radno vrijeme koje ne ometa vaš osobni život. Bolja ravnoteža između poslovnog i privatnog života također može poboljšati vaše zadovoljstvo poslom i pozitivno utjecati na vaše mišljenje o poslu.
  • Nema putovanja na posao: Kada radite od kuće, ne morate svaki dan putovati na posao. Tako izbjegavate gužve u prometu, ali i štedite novac, te dragocjeno vrijeme.
Rad od kuće i putovanje na posao

Izvor: Unsplash, Tema: Rad od kuće i putovanje na posao

Mario iz Samobora je odlučio početi raditi od kuće. On ističe ovu prednost:

Definitivno manje ometanja. Ako imate kućni ured, možete ograničiti ometanja tradicionalnog radnog okruženja. Lakše se koncentriram i ostajem usredotočen na posao. Nema one klasične buke iz ureda ili suradnika koji čavrljaju kod mog stola.

Najbolje plaćeni poslovi koje možete raditi od kuće

Plaća koju možete zaraditi dok radite od kuće ovisi o vašem iskustvu, vještinama i djelatnosti.

Product menadžer

Sve traženije zanimanje product managera postalo je neizostavno u tvrtkama koje se bave razvojem digitalnih proizvoda. No, još uvijek se radi o donekle novoj poziciji na tržištu rada pa je uloga product managera nekima možda nepoznanica.

Product manageri vode multidisciplinarne timove u svim fazama razvoja nekog digitalnog proizvoda.

Tvrtke koje se bave razvojem softvera sve više ulažu u stručnjake koji će pratiti cjelokupan razvoj proizvoda od početne ideje do lansiranja proizvoda na tržište.

Rad od kuće: Menadžer kvalitete

Sada djeluje kao da samo menadžeri imaju posla kojeg mogu raditi od kuće. No, naravno, nije tako. Jednostavno se u digitalnom svijetu više koriste takvi nazivi zanimanja. No, što radi menadžer kvalitete?

Menadžer kvalitete odgovoran je za pripremu i uspostavu sustava kvalitete, za provjeravanje istoga te za provođenje mjera za njegovo poboljšanje u bilo kojim organizacijama ili poslovanjima.

Menadžer kvalitete i rad od kuće

Izvor: Unsplash, Tema: Menadžer kvalitete i rad od kuće

Kvaliteta je jedno od najviših načela upravljanja. Održavanje sfera kvalitete u svim aspektima poslovanja pomaže tvrtki da privuče vjerne kupce, da bude u toku s financijskim izdatcima te da nadmaši konkurenciju na tržištu.

Razumijevanje i pridržavanje važnosti upravljanja sustavom kvalitetom nije samo odgovornost poslodavca nego i svakog zaposlenika.

Programer mobilnih aplikacija

Mobile App developeri stvaraju aplikacije za pametne telefone. Oni pišu čist i funkcionalan kod, identificiraju kvarove u aplikacijama i rješavaju probleme u aplikacijama kako bi poboljšali performanse.

Ovaj posao možete raditi i s plaže, ako vam se tako sviđa.

Full-stack programer

Kratki odgovor: Kad kažemo full-stack (web) developer ili programer, mislimo na osobu koja radi sve aspekte web razvoja:

  • front-end,
  • back-end,
  • konfiguriranje servera i implementaciju koda na njemu.

Full-stack programer sve radi sam, što je posebno korisno za manje web aplikacije ili manje startupe gdje jedna osoba može raditi sve tehničke stvari.

Ali čak i veće tvrtke preferiraju full-stack programere – ne zato što bi željele da jedna osoba upravlja svime, već zato što je dobro imati ljude koji mogu “skočiti” u drugo polje u slučaju da osoba koja to pokriva odjednom više nije dostupna.

Arhitekt

Arhitekti rade s klijentima na projektiranju domova, ureda, škola, institucija, skladišta i drugih zgrada. Oni se brinu da su zgrade sigurne, da imaju mjesta za vodovodne i električne sustave i da služe potrebama stanara.

Arhitekti obično nadziru izgradnju zgrada koje projektiraju.

Arhitekt i rad od kuće

Izvor: Unsplash, Tema: Arhitekt i rad od kuće

Psiholog

Ako uživaš u radu s ljudima, a uz to i voliš raditi analize i prikupljati podatke, posao psihologa mogao bi biti uzbudljiv za tebe.

Psiholozi dijagnosticiraju psihološke bolesti, te se orijentiraju prema znanstvenim ili sociološkim slikama čovjeka.

Većinu vremena prikupljaš podatke izravnim kontaktom s pacijentima ili ispitanicima, što može biti na individualnim ili grupnim sastancima.

Tihana je psihologinja i radi od kuće. Ovo je njeno iskustvo:

Psiholozi sve više primjenjuju rad od kuće, bilo u radu s individualnim klijentima ili u angažmanu s većim tvrtkama. Ljudski resursi su grana psihologije posebno zanimljiva tvrtkama, koje često zapošljavaju freelance psihologe kao svoje HR specijaliste, tj. stručnjake u području ljudskih resursa. Ta je praksa sve popularnija i u Hrvatskoj.

Marketinški stručnjak

Uistinu svako poslovanje treba stručnjaka za marketing.

Marketinški stručnjak i analitičar tržišta prikuplja i analizira podatke o tržištu, konkurenciji i potrošačima s ciljem unaprjeđenja promidžbe i prodaje proizvoda ili usluga koje stavlja na tržište.

Osnova svakog uspješnog poslovanja na tržištu je poznavanje samog tržišta, potrošnje i navika i stavova potrošača.

Kako bi se tvrtka što uspješnije pozicionirala na tržištu i uspješno poslovala, potrebno je istražiti tržište i planirati marketinške aktivnosti. Nakon istraživanja i planiranja, lakše je odrediti odnos između tvrtke i tržišta.

Definira se što je od proizvoda ili usluga potrebno na tržištu, što pospješuje prodaju, tko su potencijalni kupci proizvoda ili korisnici usluga, kakva su njihova obilježja, koliko su spremni platiti za proizvod ili uslugu.

Uz to, na koji način je najbolje pristupiti oglašavanju, koje metode oglašavanja koristiti, koliko uložiti u marketing i slično.

Marketing i rad od kuće

Izvor: Unsplash, Tema: Marketing i rad od kuće

Softverski inženjer

Softverski inženjer je profesionalac koji primjenjuje principe softverskog inženjerstva na dizajn, razvoj, održavanje, testiranje i procjenu računalnog softvera.

To zanimanje se razlikuje od programera softvera, po tome što je programer profesionalac koji gradi softver na različitim vrstama računala. Programsko inženjerstvo je timska aktivnost, dok je razvoj softvera nije.

Virtualni modni stilist

Jako je dobra ideja povezati svoj hobi i strast sa zanimanjem. Ako imate smisla za modu, a želite raditi od kuće, razmislite o uslugama virtualnog modnog stilista.

Virtualni stilist pomaže svima koji žele unaprijediti svoj modni stil, ali ne znaju sami kako. Tak0đer, slaže prijedloge raznih kombinacija i boja, koje bi mogle biti u skladu s određenom tjelesnom građom.

Upravljanje društvenim mrežama i stvaranje sadržaja

Svi znamo da društvene mreže imaju cilj da se korisnici dulje zadržavaju na njihovim stranicama.

Vlasnici društvenih mreža obožavaju sadržaj koji privlači pažnju i motivira korisnike da se zadrže na platformi, čak i ako je to samo na trenutak duže. Još više cijene sadržaj koji potiče na akciju, poput klika, komentara ili dijeljenja.

No, takva znanja i vještine se dobro plaćaju. Nije lako naći osobu koja zna dobro i kvalitetno voditi digitalne kanale i društvene mreže. No, taj posao se definitivno može raditi od kuće.

Ako se niste pronašli u nekom od ovih zanimanja, posjetite nas na Zaposlise.hr i sigurno ćete pronaći posao po svojoj mjeri!

 

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju