Rad od kuće i znanost

Rad od kuće i znanost

Reading Time: 6 minute

Rad od kuće je dobar način organizacije rada i za znanost.

Iako mnogi znanstveni poslovi zahtijevaju osobni rad, postoje i mogućnosti za nastavak znanstvene karijere i od kuće.

Istražite za  koje pozicije u znanosti imate afinitet. Nakon toga možete lakše donijeti informiranu odluku o sljedećem poslu kojim ćete se baviti.

Dok rade od kuće, ljudi koji vole znanost mogu proširiti svoje vještine, poboljšati svoju fleksibilnost oko rasporeda i lokacije rada.

U ovom članku istražujemo najbolje poslove u znanosti koje možete raditi od kuće.

O kojim poslovima je riječ

Poslovi u znanosti trebaju imati određene preduvjete. Morate znati koristiti logiku, poznavati znanstvenu metodu za rješavanje problema, provođenje istraživanja i poboljšanje života ljudi.

Kada znanstvenici rade od kuće, imaju priliku postaviti svoj raspored. Izbjegavaju trošenje vremena na putovanje na posao.

Time imaju više vremena za provođenje s obitelji. Poslovi u znanosti su dostupni u raznim industrijama.

Rad od kuće, posao u znanosti

Izvor: Unsplash; Tema: Rad od kuće, posao u znanosti

Neke od njih su zdravstvo, prodaja, informacijska tehnologija, stvaranje sadržaja i obrazovanje.

Poslovi u zdravstvu, ali virtualno

Zdravstveni djelatnici koji rade od kuće nastoje pomoći pacijentima da poboljšaju svoju dobrobit.

Usredotočuju se na psihološku dobrobit, dajući savjete i dajući preporuke.

Ako ste zainteresirani za posao u zdravstvu, ali i radu na različitim lokacijama. Ujedno da radno vrijeme bude fleksibilno, razmislite o ovim prijedlozima:

1) Nutricionist

Nutricionisti su odgovorni za pružanje savjeta o prehrani, razvoj personaliziranih planova prehrane i postavljanje zdravstvenih i wellness ciljeva za pacijente.

Pomažu svojim pacijentima da postignu zdravu težinu ili upravljaju kratkoročnim zdravstvenim problemima.

Neki nutricionisti specijalizirali su se za liječenje kroničnih stanja kao što su dijabetes, Crohnova bolest ili bolesti srca.

Ostali mogu surađivati ​​sa sveučilištima ili istraživačkim bolnicama na prikupljanju podataka o bolestima povezanim s prehranom.

2) Trijaža i medicinske sestre

Medicinske sestre rade u bolnicama, staračkim domovima, klinikama i drugim medicinskim ustanovama.

No, medicinske sestre za telefonsku trijažu često pomažu odjelima hitne pomoći i liječničkim ordinacijama primanjem poziva ambulantnih pacijenata koji imaju osnovne zdravstvene probleme.

Trijaža, medicinske sestre, rad od kuće

Izvor: Unsplash; Tema: Trijaža, medicinske sestre, rad od kuće

Preko telefona mogu procijeniti zdravlje pacijenta, uputiti ga pravom stručnjaku za njegove potrebe ili se posavjetovati s liječnikom o tome koju vrstu liječenja koristiti.

Medicinske sestre za trijažu također mogu pratiti pacijente nakon tretmana kako bi procijenile je li se njihovo zdravlje poboljšalo.

Stručnjaci objašnjavaju što je trijaža:

Trijaža je proces određivanja prioriteta liječenja pacijenata baziranog na težini njihovog medicinskog stanja.

Cilj trijaže je identificirati pacijente sa životno ugrožavajućim stanjima te im osigurati pravovremenu medicinsku skrb.

Uz to, dodaju:

Trijažu u hitnoj službi provodi medicinska sestra/tehničar koja bi trebala imati višegodišnje iskustvo rada u hitnoj službi.

Tokom godina priljev pacijenata u hitne službe je sve veći, što rezultira prenapučenošću hitne službe u velikom broju ne-hitnim pacijentima koji mogu biti pregledani od liječnika obiteljske medicine.

Stoga je svrha trijaže rješavanje prenapučenosti hitne službe te raspoznavanje nehitnih pacijenta od onih životno ugroženih.

3) Psiholog

Psiholozi su odgovorni za dijagnosticiranje, prevenciju i liječenje problema mentalnog zdravlja.

Njihove dužnosti uključuju procjenu potreba mentalnog zdravlja pacijenata, izradu planova terapijskih tretmana i pružanje konzultacija za pojedince i grupe.

Telehealth psiholozi to obično postižu putem telefona ili putem video chata. Mogu se specijalizirati za pružanje skrbi za stanja kao što su depresija, tjeskoba ili tuga.

Rad od kuće, znanost, psiholog

Izvor: Unsplash; Tema: Rad od kuće, znanost, psiholog

4) IT poslovi na daljinu sa znanstvenim fokusom

Znanstveni stručnjaci koji su specijalizirani za informacijsku tehnologiju (IT) obično organiziraju i procjenjuju podatke za svoje klijente.

Bolnice, zdravstvene tvrtke i tvrtke za socijalni rad koriste ove pojednostavljene podatke za upravljanje plaćanjima, provjeru zahtjeva za osiguranje i poboljšanje učinkovitosti.

Budući da IT stručnjaci često upravljaju informacijama digitalno, rad od kuće im je jednostavan prijelaz koji im može omogućiti promjenu lokacija.

Klasično, mogu birati radno vrijeme koje preferiraju i izbjegavanje putovanja na posao.

5) Fakturist zdravstvenih usluga

Fakturisti zdravstvenih usluga rade za zdravstvene ustanove kao što su bolnice, klinike i centri primarne zdravstvene zaštite.

Oni obično nadziru uplate pacijenata na salda povezana sa zdravstvenim stanjem i upravljaju potraživanjima pružatelja zdravstvenih usluga za osiguranje.

Mogu raditi za tvrtku za naplatu medicinskih usluga, odjel medicinske prakse ili organizaciju za upravljanje zdravstvenim informacijama.

6) Programski analitičar

Programski analitičari, poznati i kao istraživački analitičari ili evaluatori programa, pregledavaju programe zdravstvenih, socijalnih i IT tvrtki, kao i vladinih agencija.

Koriste istraživanja kako bi dali preporuke o tome kako poboljšati učinkovitost i djelotvornost programa, opreme, zaposlenika i postupaka tvrtke.

IT stručnjak, rad od kuće

Izvor: Unsplash; Tema: IT stručnjak, rad od kuće

Programski analitičari koji rade od kuće obično razgovaraju o istraživanju sa suradnicima i klijentima telefonom ili putem softvera za video chat.

Antonio radi kao programski analitičar. Ovo kaže o svom zanimanju:

Programski ili IT analitičar provodi dubinske analize postojećih informacijskih sustava,.

Analiziranje i poslovnih procesa i tehnološke infrastrukture kako bi identificirao nedostatke, probleme i moguće prilike za poboljšanja.

Njihova uloga uključuje sakupljanje i interpretaciju podataka, izradu izvještaja i preporuka te suradnju s različitim dionicima kako bi se razumjele potrebe organizacije.

IT analitičari također sudjeluju u projektima za implementaciju novih IT rješenja ili unaprjeđenje postojećih.

Poslovi u obrazovanju, virtualno

Budući da su mnogi poslovi znanstvenih obrazovnih poslova teoretski, povezani s donošenjem odluka ili usmjereni na podatke, prijelaz na udaljeno okruženje može biti prilično jednostavan.

Rad od kuće može pomoći stručnjacima za prirodoslovno obrazovanje da učinkovitije provode istraživanja ili daju savjete u hitnim slučajevima.

Online obrazovni poslovi usmjereni na znanost uključuju:

1) Pomoćnik u nastavi

Pomoćnici u nastavi pomažu učiteljima da učinkovito i sveobuhvatno drže nastavu.

Oni mogu odgovarati na pitanja učenika, raditi s učenicima pojedinačno kako bi poboljšali njihovo razumijevanje ili pomogli učiteljima da komuniciraju sa svojim učenicima.

Pomoćnici u nastavi koji su usredotočeni na prirodoslovno obrazovanje mogu se specijalizirati za razvoj ranog djetinjstva.

Pomoćnik u nastavi

Izvor: Unsplash; Tema: Pomoćnik u nastavi

Također, pružanje podrške učenicima s posebnim potrebama ili držanje predavanja studentima dodiplomskih studija koji stječu diplome iz znanosti.

Pravilnik o pomoćnicima u nastavi kaže:

Osiguravanje potpore pomoćnika u nastavi i stručnoga komunikacijskog posrednika predstavlja jedan od oblika razumne prilagodbe u skladu s individualnim potrebama učenika.

Razlog tome je kako bi se omogućilo njihovo sudjelovanje u odgojno-obrazovnome procesu na ravnopravnoj osnovi s drugim učenicima i time spriječila njihova diskriminacija na osnovi invaliditeta.

2) Znanstveni asistent

Znanstveni asistenti podupiru istraživačke timove izvodeći eksperimente, prateći i analizirajući podatke i razvijajući teorije.

Mogu koristiti dijagrame, tablice i grafikone za bilježenje podataka, a zatim sažeti informacije za supervizore ili druge stručnjake na terenu.

Znanstveni asistent, rad od kuće

Izvor: Unsplash; Tema: Znanstveni asistent, rad od kuće

Često surađuju sa sveučilištima i istraživačkim centrima.

Kreativni znanstveni poslovi koji vam omogućuju rad od kuće

Za one koji vole stvarati sadržaj vezan uz znanost, možete razmisliti o poziciji tehničkog pisca ili uređivanja s fokusom na svoje područje stručnosti.

Budući da je većina tehničkih kreativnih poslova zasnovana na računalu, prilagodba na rad od kuće je jednostavan proces.

Ovi znanstveni poslovi na daljinu imaju kreativan fokus:

1) Tehnički pisac

Tehnički pisci odgovorni su za prijenos informacija visoke razine u tehničke dokumente u tekst razumljiv laicima.

Obično rade vodiče s uputama, priručnike s uputama, članke u časopisima i druge vrste informativnih tekstova.

Tehnički pisci često su specijalizirani za određeno znanstveno područje.

2) Pisac medicinske dokumentacije

Pisci medicinske dokumentacije usredotočeni su na pisanje članaka, radova, knjiga i istraživanja povezanih s medicinskom strukom.

Često koriste zamršene podatke koje su prikupili istraživači, akademici ili kliničari, koje objašnjavaju i pojednostavljuju čitateljima.

Medicinski pisci često su specijalizirani za različito medicinsko područje.

Potražite natječaj za posao na Zaposlise.hr.

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju