Rad od kuće za učitelje

Rad od kuće za učitelje

Reading Time: 5 minute

Rad od kuće je organizacija rada koja vam odgovara? Uz to, imate strast za dijeljenjem informacija i inspiriranjem drugih?

Mogli biste razmisliti o podučavanju od kuće.  Dostupno je mnogo različitih poslova podučavanja na daljinu koje možete dobiti na temelju svog iskustva, vještina i obrazovanja.

Online nastava nije danas ništa novo:

Trenutačna situacija prisilila je sve obrazovne institucije da se prebace na online nastavu.

To je postala nužnost, nešto bez čega se ne može, no, realno, predavanja ili bar neki njihovi oblici već su odavno trebali biti dostupni na internetu.

U ovoj situaciji neki se snalaze bolje, neki lošije, a neki su već odavno online i postali su svojevrsne digitalne zvijezde za svoje učenike i studente.

Bez obzira tražite li posao s punim ili skraćenim radnim vremenom, možete pronaći online učiteljski posao koji odgovara vašem rasporedu.

Pročitajte više o organizaciji rada za učitelja koji radi od kuće.

Rad od kuće i predavanje

Učitelji, predavači i instruktori se mogu organizirati da rade poduke putem interneta.

Održavanje tečajeva, razvijanje nastavnih planova i programa, provođenje testova i savjetovanje. To su samo neki od poslova koji se mogu raditi online.

Neki od klasičnih virtualnih alata za komunikaciju su e-mail, online ploče, razne platforme ili chat sobe.

Prednost ovakvog načina rada je što učenici mogu slušati predavanja iz različitih dijelova zemlje ili čak svijeta.

Kako početi s podučavanjem od kuće

Učitelji koji rade od kuće obično imaju iste zahtjeve u pogledu obrazovanja i iskustva kao i njihovi kolege u učionicama.

Uz to, potrebna im je brza i pouzdana internetska veza za dijeljenje zaslona i komunikaciju s učenicima putem videa.

Rad od kuće, online nastava

Izvor: Unsplash; Tema: Rad od kuće, online nastava

Također je važno imati funkcionalno računalo koje ima dovoljno memorije i brzine za rad s više kartica u isto vrijeme.

Mnogi poslodavci zahtijevaju da učitelj pri radu od kuće ima odgovarajuću zaštitu na računalu i internetu.

Obavezna je instalacija softvera za zaštitu podataka i odgovarajuću vatrozid. Važno je da su svi podaci učenika zaštićeni.

Uz to, dobra ideja je imati namjensku telefonsku liniju. Prednost zasebne telefonske linije za posao je ta što vam omogućuje održavanje ravnoteže između posla i privatnog života.

Kada više ne namjeravate primati studentske pozive na kraju radnog dana, možete isključiti telefon.

Koje učiteljske poslove možete raditi od kuće

Svejedno je jeste li umirovljeni učitelj ili samo želite raditi od kuće, dijelimo s vama neka od radnih mjesta koja bi vam mogla odgovarati.

Online predavač

Primarne dužnosti: Online predavač daje nastavne programe učenicima na internetu. Predavanja mogu biti orijentirana na djecu, obrazovanje za odrasle ili korporativne edukacije.

Predavač razvija nastavni plan i program i priprema ispite za učenike. Uz to, održava predavanja, odgovara na pitanja, ocjenjuje domaće zadaće i testove.

Online predavanje

Izvor: Unsplash; Tema: Online predavanje

Online predavač također prati napredak učenika održavajući njihovu evidenciju završenih zadataka, ocjena i sudjelovanja u online učionici.

Profesor fizike iz Splita, Željan Kutleša, snima videovodiče i pokuse. Ovaj online predavač je jednostavno “digitalniji” od ostalih. Kaže:

Nakon mnogih godina rada shvatio sam da su važne jedino reakcije mojih učenika. Ako biste njih pitali koja im je prva asocijacija na mene, odgovori bi bili visina i snimanje pokusa na YouTubeu.

To je glavni motiv da iz dana u dan nastojim postati što bolji snimatelj pokusa – kaže Kutleša.

Student mentor

Primarne dužnosti: Student mentor vodi studente kroz njihovo obrazovno putovanje. Pomažu studentima u planiranju obrazovanja, vode točnu evidenciju i prate akademski napredak.

Ovi stručnjaci također nude savjete u vezi s glavnim životnim izborima, kao što je odabir karijere ili sveučilišta.

Oni lektoriraju i odobravaju konačna istraživačka izvješća studenata prije podnošenja. Mentori studenata vrše evaluaciju snaga i slabosti studenata u različitim projektima i daju preporuke za poboljšanje.

Oni također pomažu učenicima da izgrade svoje samopoštovanje i motivaciju.

Blogger/pisac

Primarne dužnosti: Obrazovni blogger/pisac stvara sadržaj o obrazovnim temama. Istražuje i iznosi ideje relevantne za obrazovna pitanja.

Uz to, uređuje, objavljuje i promovira sadržaj putem oglasa i društvenih mreža.

Blogeri/pisci grade odnose sa svojom internetskom zajednicom redovito komunicirajući i odgovarajući na pitanja. Prate odgovore na objave na svojim web stranicama kako bi bolje razumjeli svoju publiku.

Rad od kuće, pisanje bloga

Izvor: Unsplash; Tema: Rad od kuće, pisanje bloga

Bloger/pisac također može pružati usluge savjetovanja o temama za koje je stručan.

Evaluator

Primarne dužnosti: Evaluator na ispitu ocjenjuje i vrednuje akademski rad prema vodiču za bodovanje. Ocjenjuju se za škole ili programe kao što su npr. TOEFL za engleski jezik.

Zapisničar ocjenjuje pisane i usmene odgovore. Ovi stručnjaci također osiguravaju da svi ispitanici dobiju odgovarajuće upute prije polaganja ispita.

Pomažu u rješavanju povratnih informacija studenata o uputama za testiranje, obrascima i raznim predmetima ispita.

Primarne dužnosti: Urednik pregledava rukopise, organizira ugovore s izdavačima i uređuje pisani sadržaj zbog gramatičkih pogrešaka.

Razmatra obrazovne ideje i bira kvalitetan sadržaj za učenike.

Oni također daju izjave o politici objavljivanja o autorstvu obrazovnih materijala kao što su časopisi.

Urednik radi s piscima kako bi im pomogao oko objavljivanja sadržaja. Iako ne vidimo često natječaje za posao za urednike, oni su uglavnom prisutni u obrazovnom sustavu.

Obrazovni savjetnik

Primarne dužnosti: Obrazovni savjetnik pomaže učenicima, školama, organizacijama i obrazovnim tijelima u rješavanju izazova s ​​kojima se susreću.

Mogli bi raditi s obiteljima na pronalaženju alternativnog obrazovanja, pomoći školi da poboljša svoje rangiranje.

Pomaže osmisliti moderne nastavne programe za nastavnike.

Obrazovni savjetnici također provode promjene u nastavnom planu i programu ovisno o područjima na kojima učenici trebaju više fokusa.

Filip Cirkvenčić je obrazovni savjetnik i kaže:

Ponekad je teško ljudima objasniti čime se profesionalno bavim s diplomom magistra geografije i prvostupnika prevoditelja talijanskog jezika.

Karijera obrazovnog savjetnika za visoko obrazovanje u inozemstvu bio je odličan prijelaz iz fakultetskih klupa i volonterskog angažmana u međunarodnoj studentskoj udruzi.

Naime, posljednjih 6 godina intenzivno sam povezan s aktivnostima obrazovanja i usavršavanja u inozemstvu.

Uz to, nadodaje:

Iako su informacije o načinima prijava na studije inozemnih učilišta dostupne online, ostaje velika zbirka rokova, potrebni dokumenti, posebni obrasci.

Zatim, pravila za pisanje motivacijskih pisama (da, većina sveučilišta u inozemstvu ne uzima se u obzir isključivo ocjene), prijavni portali i drugo, što blago rečeno, može zvučati zbunjujuće.

Iz toga se razvila jedna profesija, skupina stručnjaka, koja savjetuje potencijalne prijavitelje i njihove roditelje o svim potrebnim koracima.

Oni idu od razumijevanja određenog obrazovnog sustava, potrebnih dokumenata, rokova, pa sve do financijskog aspekta i umrežavanja s hrvatskim studentima.

Obrazovni savjetnik

Izvor: Unsplash; Tema: Obrazovni savjetnik

Potražite željeni posao koji možete raditi od kuće na Zaposlise.hr.

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju