Molba za posao za zanimanje programer

Molba za posao za zanimanje programer

Reading Time: 4 minute

Molba za posao za zanimanje programer je dokument koji se predaje poslodavcu, uz životopis. Kada se prijavljujete za ovaj posao, važno je razumjeti opis posla i napisati molbu.

Ona mora isticati kvalifikacije i vještine napisane u životopisu.

U ovom članku navodimo kako napisati kvalitetnu molbu za posao za to zanimanje. Priložili smo i primjer molbe za posao, uz nekoliko dodatnih ideja i savjeta.

Nakon što napišete molbu, možete pogledati otvorene oglase na Zaposlise.hr.

Primjer molbe za posao

Melita Combić
091-555-0199 | melita.combic@email.com | Osijek

28. Lipanj, 2024

Poštovani,

Zovem se Melita Combić. Željela bih izraziti svoje zanimanje za poziciju programera u tvrtki Neka Tvrtka. Vjerujem da mogu dati značajan doprinos vašem timu.

Moja strast za razvojem učinkovitog, kreativnog softvera samo je rasla tijekom moje karijere. Uzbuđena sam zbog prilike da pokažem svoje vještine.

Od mog prvog stažiranja u tvrtki  Neka Druga Tvrtka, godinama sam neprestano rasla kao programer. Posvećena sam svom radu, radim temeljito i brzo. Predana sam učenju iz svakog iskustva koje steknem.

Tijekom svog prvog stažiranja naučila sam što je potrebno za uspjeh u ovom području i tu sam lekciju primjenjivala tijekom svih godina rada.

Iako sam počela kao mlađi razvojni programer u Nekoj Drugoj Tvrtki, na kraju sam stekla poziciju inženjerskog menadžera zaduženog za odjel digitalnih platformi.

Dok smo nadzirali ovaj tim, naš odjel redovito je premašivao ciljeve zadržavanja korisnika i povećavao broj naših pretplatnika za 10% u svakom kvartalu.

Radeći na menadžerskoj ulozi naučila sam mnoge važne lekcije, ali mi je posao također pomogao shvatiti da je moja prava strast razvoj softvera.

Uzbuđena sam zbog prilike da ovu strast, iskustvo i talent prenesem u Neku Tvrtku.

Hvala što ste odvojili vrijeme da pregledate moju prijavu. Veselim se što ću razgovarati s vama i saznati više o ovoj poziciji.

Znam da mogu mnogo toga ponuditi ovoj tvrtki i voljela bih vam pokazati što mogu doprinijeti timu.

Srdačan pozdrav,

Melita Combić

Programerka

Molba za posao za zanimanje programer

Evo nekoliko koraka koje trebate slijediti kada pišete molbu za posao za zanimanje programer.

Započnite pisanje s podacima za kontakt

Na početak molbe napišite svoje podatke za kontakt. Važno je da bi stručnjak koji čita dokument mogao odmah prepoznati prijavu kao vašu.

Ove informacije bi trebale biti prvi dio molbe za posao. Sadrži vaše puno ime, telefonski broj, e-mail, grad i državu prebivališta te trenutni datum.

Iako te informacije mogu biti i u vašem uključenom životopisu, važno je koristiti ovaj profesionalni format u svojoj molbi za posao.

Obratite se stručnjaku za zapošljavanje u molbi

Nakon popisa vaših podataka za kontakt, sljedeći redak trebao bi biti obraćanje stručnjaku za zapošljavanje.

Ako znate ime osobe koja čita molbe za posao, uputite se njoj osobno. Ako niste sigurni koji zaposlenik čita molbe i pisma, pismo naslovite na Poštovani.

Razgovarajte o svom relevantnom iskustvu

U prvom odlomku molbe uključite neke pojedinosti o svom relevantnom iskustvu. Ako ste prethodno radili kao programer za drugu tvrtku, u tom dijelu spomenite vezana iskustva.

Dodajte i obrazovanje i sve certifikate koje ste stekli u međuvremenu.

Navedite vještine povezane sa željenim radnim mjestom

Nakon razgovora o vašem relevantnom iskustvu, dobro je razgovarati o tome kako vas vaše profesionalne vještine kvalificiraju za to radno mjesto.

Ovo je dobra prilika za raspravu o svim programskim jezicima s kojima baratate. Također biste trebali spomenuti različite vrste projekata na kojima ste radili, poput videoigara, softvera za razvoj poslovanja ili mobilnih aplikacija.

Molba za posao mora imati upečatljiv zaključak

Kada pišete zaključni odlomak, trebali biste ponoviti neke od ključnih točaka iz pisma. Ponavljanjem važnih informacija ističete vaše vrijednosti i zašto ste baš vi kvalificirani za navedeni posao.

Uključivanje poziva na akciju u vaš zaključak još je jedna dobra strategija.

Da biste to učinili, možete obavijestiti voditelja zapošljavanja da vas može kontaktirati putem telefona ili e-mailom ako ima bilo kakvih pitanja o vašim kvalifikacijama.

Molba za posao, razgovor za posao

Savjeti oko pisanja molbe za posao

Evo nekoliko savjeta koji mogu biti od pomoći kod pisanja molbe za posao za radno mjesto programera:

Personalizirajte podatke iz svog životopisa

U životopisu navodite svoja relevantna iskustva, ali molba za posao sadrži personalizirane informacije. Kada razgovarate o svom radnom iskustvu, obavezno spomenite vještine koje ste stekli.

Također biste trebali uključiti primjere softvera ili programa na kojima ste radili i koji su vam pomogli da se pripremite za ovaj posao.

Istaknite relevantne vještine

Isticanjem relevantnih vještina s vaših starih pozicija pokazuje koliko ste zapravo kvalificirani za posao. Zato (ukratko) objasnite okolnosti u kojima ste ih najčešće koristili kako biste bolje pokazali svoje sposobnosti.

Također možete spomenuti sve certifikate za programiranje koje ste stekli. Poslodavac će uvidjeti vašu spremnost za učenje.

Predstavite svoj rad

Ako navedete neke primjere prošlih iskustava, možda biste željeli pokazati kako je vaš rad pridonio uspjehu poslovanja. Uz molbu za posao uključite portfelj radova.

Molba za posao i karakterne osobine

Opišite svoj karakter u molbi za posao. Time možete poslodavcu pokazati kako biste se mogli uklopiti u kulturu njihove tvrtke. Također, pokazujete važnu karakteristiku da znate raditi u timu.

Neki primjeri relevantnih mekih vještina za programere uključuju aktivno slušanje, upravljanje vremenom, komunikaciju i pozornost na detalje.

Lektorirajte molbu za posao

Važno je da temeljno lektorirate molbu za posao. Nakon što završite s pisanjem, provjerite imate li pravopisnih ili gramatičkih pogrešaka.

Prilikom lekture korisno je pročitati sadržaj naglas ili dati prijatelju da ga pročita. Ako poznajete bilo kojeg profesionalnog programera, zamolite ga da pregleda pismo također može pružiti koristan uvid.

Svaki posao ima svoje karakteristike. Prijavljujete li se za radno mjesto programera ili možda za nekog drugo radno mjesto, pažljivo napišite molbu za posao. Posvetite se prijavi, jer o vašem angažmanu oko pisanja

možete ovisiti i samo zapošljavanje.

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju