Životopis i kako ga napisati: Angažirajte pisca životopisa

Životopis i kako ga napisati: Angažirajte pisca životopisa

Reading Time: 3 minute

Kod prijave za novi posao, morate imati dobro napisan i informativan životopis. Važno je da kroz njega pokažete svoja znanja, vrijednosti i vještine.

Ako niste sigurni kako napisati učinkovite dokumente za prijavu, razmislite o angažiranju pisca životopisa koji je specijaliziran za njihovo pisanje.

U ovom članku definiramo tko je pisac životopisa i isplati li ga se angažirati. Ako ste se već odlučili za pisca životopisa, na što trebate pripaziti?

Zašto pisac životopisa

Pisac životopisa je osoba koja je specijalizirana za pomaganje klijentima u izradi novih životopisa ili uređivanju trenutne dokumentacije za prijavu.

Ovi pisci obično podržavaju klijente u stvaranju prilagođenog životopisa za svaku određenu ulogu koju obavljaju.

Pisci životopisa obično poznaju praksu zapošljavanja u određenim industrijama kako bi pomogli pojedincima da dobiju intervjue s menadžerima za zapošljavanje i osiguraju svoje željene pozicije.

Isplati li se angažirati pisca životopisa

Mnogi kandidati smatraju da se isplati. Pogodnosti koje nudi takva osoba su velike.

Prednosti pisca životopisa ima vještine naprednog pisanja i poznaju industriju za koju pišu. Ovo su još neke prednosti:

  • Profesionalno iskustvo u pisanju: Pisci životopisa često su stručnjaci za pisanu riječ. Mogu pomoći osobama koje nisu toliko vješte u pisanju oko korištenja jedinstvenih izraza i ključnih riječi za industriju.
  • Znaju koristiti pravopis i gramatiku.
  • Imaju dubinsko znanje o praksama zapošljavanja.
  • Neki pisci životopisa koji su specijalizirani za određene industrije i znaju standarde unutar tih industrija. Znaju koje ključne riječi, fraze, vještine ili oblikovanje treba uključiti kako bi stručnjaci za zapošljavanje primijetili vaš životopis.
  • Prepoznavanje ciljeva: pisci životopisa često vas intervjuiraju prije nego počnu pisati kako bi bolje razumjeli vaše ciljeve i kako se želite predstaviti poslodavcu. Ponekad ova pitanja za intervju mogu razjasniti vaše ciljeve.

    Životopis i intervju za posao

    Izvor: Canva, Tema: Životopis i intervju za posao

  • Kreativnost: pisci životopisa mogu pomoći privući pozornost na vaš životopis jedinstvenim izborom oblikovanja, stila i sadržaja. Većina kandidata se ipak oslanja na standardne predloške životopisa.
  • Napredovanje u karijeri: Ako tražite unapređenje ili povišicu, pisci životopisa mogu vam pomoći da uredite svoj životopis kako biste istaknuli svoje trenutne vještine i postignuća.
  • Minimalni stres: pisci životopisa mogu smanjiti stres traženja posla ako nemate vremena za istraživanje i izradu životopisa. Oni dovršavaju većinu složenog posla i predstavljaju vam uređen dokument.
  • Prilike za učenje: Nakon što upotrijebite uslugu pisanja životopisa, ono što ste naučili možete upotrijebiti kao pomoć pri izradi budućih životopisa.

Kako izabrati pravog pisca životopisa?

Na što trebate paziti kod odabira pisca životopisa:

  • Razmislite treba li vam pisac životopisa. Unatoč svim koristima koje nudi pisac životopisa, možda i sami imate vještine pisanja učinkovitog životopisa.
  • Imate li prostora u svom budžetu za pisca životopisa? Usporedite cijene stručnjaka, ne naplaćuju svi usluge jednako
  • Važno je procijeniti autentičnost i profesionalnost pisca životopisa kako biste spriječili prijevare ili nezadovoljavajući rad.
  • Pogledajte njihovu web stranicu i pročitajte recenzije. Web stranice pisaca životopisa mogu sadržavati više informacija o njihovim uslugama, kao što je industrija za koju su specijalizirani.

Koliko moram biti uključen u pisanje životopisa?

Pisac životopisa neće samo doći i predati vam gotov, savršen dokument. Na njega više gledajte kao svog suradnika. Kod pisanja životopisa morate razgovarati o vama.

Pisac životopisa treba upoznati vašu osobnost, poslovni put, poslovne želje.

Vaš posao je da podijelite što više korisnih informacija o sebi. Životopis se piše oko tjedan dana, no to ovisi o vašoj suradnji i razini radnog iskustva.

Primjer životopisa

Još neki važni detalji

Donosimo još neke pojedinosti o kojima možete razmisliti prije angažmana pisca životopisa:

Koliko košta profesionalni pisac životopisa?

Cijene se često razlikuju od tvrtke do tvrtke i također ovise o vrsti usluge koju tražite. Istražite više tvrtki ili neovisnih pisaca prije donošenja financijske odluke kako biste dobili najveću vrijednost za svoj novac.

Koja pitanja trebam postaviti piscu životopisa?

Evo popisa pitanja koja možete postaviti piscu životopisa prije nego što ga angažirate:

  • Jeste li certificirani pisac životopisa?
  • Koje usluge nudite?
  • Koji je vaš raspon cijena?
  • Koliko godina iskustva imate?
  • Jeste li specijalizirani za moje područje u karijeri?
  • Gdje mogu pronaći recenzije vaših usluga?
  • Radim li s vama tijekom cijelog procesa ili mi vi dodijelite pisca?
  • U prosjeku, koliko vremena potrošite na svaki životopis?

Sada samo preostaje da se prijavite na oglas za posao

Rad s profesionalnim piscem životopisa može vam pomoći da vidite široku sliku svoje karijere. Uz to, dobijete dokument koji prikazuje što ste postigli.

Može biti lako uhvatiti se u svakodnevnoj gužvi, ali ako se odmaknete i sagledate svoje vještine, iskustva i postignuća iz vanjske perspektive, to vam može pomoći da preuzmete odgovornost za svoj profesionalni uspjeh.

A sada odaberite oglas koji vam odgovara i prijavite se!

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju