Natječaji za posao u hotelskoj industriji

Natječaji za posao u hotelskoj industriji

Reading Time: 5 minute

Razmišljate o prijavi na natječaj za posao u hotelskoj industriji? Ako ste talentirani za stvaranje ugodnih iskustava za druge, onda ste definitivno na pravom putu.

Fokus zaposlenika ove industrije je na pružanju udobnosti, ugodnosti i zabave za posjetitelje i klijente.

Prije prijave na natječaj za posao u hotelskoj industriji, trebali biste razumjeti što ova poslovna grana podrazumijeva i koji bi trebali biti vaši sljedeći koraci.

Što je hotelska industrija i kakve natječaje za posao možete naći

Hotelska industrija je stvarno širok pojam. Obuhvaća tvrtke specijalizirane za pružanje udobnosti, zabave i drugih ugodnih usluga.

Ustanove povezane s hotelskom industrijom su najčešće:

  • Hoteli
  • Moteli
  • Odmarališta
  • Kruzeri
  • Restorani
  • Tematski parkovi

Na natječaje za posao u hotelskoj industriji se prijavljuju kandidati kojima je naglasak na iskustvu kupaca. Naime, većina prihoda u toj industriji proizlazi iz pruženih usluga, a ne prodane robe.

Često je pozitivno iskustvo primarna usluga koju tvrtka u hotelskoj industriji pruža. Svi ostali čimbenici su zapravo sporedni. Iz tog razloga su ankete zadovoljstva vrlo čest alat.

Gosti ispune anketu koja daje tvrtki smjer poslovanja – što treba eventualno popraviti.

Na primjer, cilj hotela je osigurati da se gosti osjećaju dobrodošlo i opušteno. Taj cilj se može postići pogodnostima poput visokokvalitetne posteljine, Wi-Fi, bazena i barova.

Natječaji za posao tog tipa su konobar u hotelskom beach baru u hotelu Sali, sobarica u Premantura Resortu. Pogledajte i ostale oglase za posao koje nudimo.

Oglasi za posao, natječaj za posao

Oglasi za posao, natječaj za posao

Koje vrste poslova možete pronaći u hotelskoj industriji

Poslovi u hotelskoj industriji podijeljeni su u četiri glavne kategorije, iako postoje neki poslovi, poput brodova za krstarenje, koji kombiniraju te kategorije u jednog pružatelja usluga. No, glavne kategorije su:

Natječaji za posao: Putovanje i turizam

Ovdje imamo tri različite podvrste poslovanja. Prva su putničke agencije koje pružaju razne usluge vezane uz planiranje i finalizaciju putovanja.

Oni preporučuju potencijalne mogućnosti putovanja na temelju preferencija kupaca i komuniciraju s drugim tvrtkama u industriji radi povećanja ponude.

Drugi su turističke agencije, koje vode putnike po nekom području kako bi im pokazale zanimljive znamenitosti.

Posljednja vrsta su organizacije koje pružaju prijevoz, kao što su zrakoplovne tvrtke, željeznički operateri, shuttleovi i kombiji. Sve u svemu, ove tvrtke pomažu ljudima da dođu do svojih odredišta i oko njih.

Natječaji za posao: Smještaj

Tvrtke koje se bave smještajem variraju po veličini od pojedinačnih vlasnika nekretnina do velikih korporacija. Hoteli, moteli i odmarališta su među objektima koji pružaju usluge smještaja.

Ostali uključuju prenoćišta, zatim prenoćišta s doručkom, hostele, rezidencijalne hotele, gostionice, kolibe i smještaje u obitelji.

Određena područja nude dodatne, alternativne oblike smještaja, poput planinskih koliba, smještaja u hramovima i smještaja na farmama. Natječaje za posao u ovoj branši možete povezati s radom na recepciji, u kuhinji ili čišćenje soba.

Ima i drugih poslova, primjerice, možete pronaći otvoren natječaj za posao za nosača prtljage. Često su natječaji za posao upućeni električarima, mesarima i pizza majstorima.

Natječaji za posao: Hrana i piće

Ovo je vrlo važna podvrsta hotelske industrije. Restorani, barovi, kafići, općenito ugostiteljske organizacije nude puno natječaja za posao, posebno u vrijeme turističke sezone.

Relevantna zanimanja uključuju kuhare i kuharice, barmene, konobare i organizatore događaja.

Natječaj za posao, konobar

Natječaji za posao: Rekreacija

Rekreacija se odnosi na sve aktivnosti koje ljudi rade za zabavu ili slobodno vrijeme.

Postoji širok raspon vrsta poslovanja unutar ove podvrste hotelske industrije,  poput ronjenja, ronjenja, bungee jumpinga ili skakanja s padobranom.

Drugi se fokusiraju na opcije pasivne zabave kao što su kazalište, koncerti ili specijalizirane izvedbe. Neke uobičajene profesionalne uloge za koje možete pronaći raspisan natječaj za posao su instruktori, treneri, razni menadžeri.

Dodatna vrsta rekreacije su objekti za igre na sreću, odnosno kasina. Poslodavci, želite li objaviti natječaj za posao za ova zanimanja? Registrirajte se i podignite oglas, bez ikakvih problema.

Kako pobijediti na natječaju za posao u hotelskoj industriji

Ako nemate iskustva u hotelskoj industriji, možete slijediti ove korake da biste povećali svoje šanse za prolazak na natječaju za posao:

Odlučite koji posao je dobar za vas

Odredite koji je posao najbolji za vas. Provedite samo-analizu i tako identificirajte svoje prednosti i svoje interese.

Ako ste, na primjer, vješt sportaš, mogli biste se zaposliti kao instruktor određene vrste aktivnosti u odmaralištu ili u teretani.

Ako imate jake organizacijske sposobnosti i volite koordinaciju, uloga putničkog agenta ili organizatora događaja mogla bi biti dobar izbor.

Umrežavanje

Umrežavanje je način upoznavanja i izgradnje odnosa s drugim ljudima, posebno onima unutar određene industrije.

Iako poslodavci u hotelskoj industriji često objavljuju natječaje za posao na uobičajenim platformama kao što su stranice za traženje posla, mnogi se oglašavaju putem osobnih preporuka.

Umrežavanjem s profesionalcima u ovoj industriji možete proširiti raspon mogućnosti zapošljavanja koje vam se ukažu, a također i poboljšati svoje šanse za osiguravanje pozicija za koje se prijavljujete.

Kao autsajder u hotelskoj industriji, možete se umrežiti s hotelskim profesionalcima na nekoliko načina. Jedan je da se osobno predstavite upraviteljima onih vrsta ustanova u kojima želite raditi.

Drugi je surađivati ​​s profesionalcima putem platformi društvenih medija.

Društvene mreže, natječaj za posao

Također postoje forumi koji služe posebno pojedincima u hotelskoj industriji. Razmislite o tome da se obratite članovima ovih kanala i zatražite savjete i druge informacije koje bi vam mogle biti korisne.

Mi uvijek ističemo LinkedIn kao odlično mjesto gdje možete pronaći razne natječaje za posao.

Certifikati se uvijek ističu na natječajima za posao

Posjedovanje certifikata potvrđuje da posjedujete određene kompetencije i kvalitete koje su korisne za posao u hotelskoj industriji. Oni su korisni čak i ako nemate iskustva u toj industriji.

Postoje certifikati koji se odnose na brojna područja hotelske industrije.

Na natječaju za posao istaknite svoje vještine relevantne za posao

Kada se počnete prijavljivati ​​za posao u hotelskoj industriji, istaknite svoje vještine na razgovoru za posao.

Određene vještine potrebne za takvu karijeru mogu ovisiti o specifičnom poslu koji želite, ali neke osobine koje su često zajedničke hotelskim profesionalcima su empatija, međuljudske vještine, komunikacija i timski rad.

Naglasite ove vještine uključivanjem u različitim dijelovima svog životopisa i molbe za posao.

U svom životopisu, na primjer, uključite svoje vrhunske vještine u stručni sažetak te objasnite kako ste te vještine primijenili na prethodnim poslovima.

Zatim, u svojoj molbi za posao pružite dublji pogled na svoje vještine stvarajući narativ koji ilustrira postignuća koja ste ostvarili dok ste ih koristili.

Naučite što više možete i bit ćete zapaženi na natječaju za posao

Kada odlučite kojim se poslom u hotelskoj industriji želite baviti, naučite što više o toj podvrsti posla. Također, istražite sve mogućnosti povezane s njim.

Istražite potencijalne pozicije za koje biste se mogli kvalificirati i upoznajte se s njihovim primarnim odgovornostima.

Ako je moguće, obratite se ljudima koji rade u tim svojstvima kako biste mogli saznati detalje i čimbenike o radu koje ne možete otkriti drugdje.

Što više znate o industriji i poslovima u njoj, to ćete se bolje moći usmjeriti na određeni put karijere i natječaj za posao je vaš!

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju