Natječaj za posao koji odgovara kreativcima

Natječaj za posao koji odgovara kreativcima

Reading Time: 5 minute

Natječaj za posao za kreativce može biti raspisan u raznim industrijama.

Mnogi ljudi uživaju u mogućnosti da nešto stvore, što ih čini posebno prikladnima za poslove koji uključuju projektiranje ili izgradnju.

Gotovo sve industrije imaju praktične poslove koji vam omogućuju da razvijete nove ideje i pretvorite ih u gotove projekte, od izgradnje zgrada do stvaranja umjetničkih djela.

Ako ste zainteresirani za korištenje različitih vrsta kreativnih vještina kao dio svog posla, postoji niz karijera koje možete izabrati.

U ovom članku govorimo o nekim od najzanimljivijih poslova koje biste trebali razmotriti ako volite graditi i dizajnirati.

Natječaj za posao za kreativne ljude

Pronađite natječaj za posao koji uključuje projektiranje, razvoj i stvaranje proizvoda i sustava. Pogledajte naše prijedloge:

Produkt dizajner/dizajner proizvoda

Opis posla: Produkt dizajneri su odgovorni za razvoj ideja za proizvode koji odgovaraju određenoj funkciji i estetici.

Zamišljaju kako bi proizvod funkcionirao, odlučuju kako bi trebao izgledati. Zatim, biraju materijal i komponente proizvoda.

Produkt dizajneri određuju parametre za proizvod, crtaju sheme koje ocrtavaju funkciju proizvoda i rade s timom za razvoj na testiranju i usavršavanju njihovog dizajna.

Natječaj za posao, produkt dizajn

Izvor: Unsplash; Tema: Natječaj za posao, produkt dizajn

Prilikom stvaranja novog proizvoda, dizajneri proizvoda uzimaju u obzir potrebe korisnika, uzimajući u obzir faktore kao što su pristupačnost, jednostavnost korištenja, udobnost i stil.

Studio RU:T je tvrtka koja se bavi produkt dizajnom. Za Vizkulturu su rekli sljedeće:

Biti produkt dizajner je i zvanje i zanimanje.

S jedne strane morate do određene razine romantizirati ideju svoje struke – imati razvijenu neku viziju i filozofiju svog rada zbog koje spremno ulazite u dugoročne periode rada ne znajući kada će vam se taj rad isplatiti.

S druge strane je i zanimanje jer, da biste mogli od tog posla i živjeti, morate naučiti kako racionalizirati svoje procese i vrijeme, kako uspješno prodati svoje usluge, ali i raditi kompromise.

Dakle, s jedne strane je tu ljubav prema poslu koji radite, a s druge spremnost da se ne poistovjećujete isključivo s poslom koji radite.

Arhitekt

Opis posla: Arhitekti koriste znanje iz matematike i fizike za projektiranje zgrada, struktura i kompleksa. Crtaju nacrte koji vizualno predstavljaju kako bi zgrada izgledala i pokazuju mjere svakog dijela strukture.

Arhitekti istražuju potencijalna gradilišta da odrede izvedivost izgradnje različitih dizajna na svakoj lokaciji.

Pripremaju izvješća s pojedinostima o tome koliko bi svaki aspekt njihovog dizajna koštao, koje materijale koristiti i koliko dugo bi projekt mogao trajati.

Natječaj za posao, arhitekt

Izvor: Unsplash; Tema: Natječaj za posao, arhitekt

Arhitekti surađuju s građevinskim radnicima tijekom procesa izgradnje. Važno je da osiguraju sigurnost i stabilnost strukture.

Inženjer elektroničar

Opis posla: Inženjeri elektroničar dizajniraju elektroničke uređaje i komponente poput mobitela, računala, zvučnika i monitora.

Oni određuju kako koristiti električnu struju i hardverske komponente za dovršavanje tehnoloških funkcija, testiranje elektroničkih sustava i programiranje električnih funkcija svojih uređaja.

Inženjeri elektronike ažuriraju svoje dizajne i prilagođavaju svoje specifikacije kako bi zadovoljili različite zahtjeve.

Također, mogu izraditi uređaje za komercijalnu ili industrijsku uporabu i mogu se specijalizirati za određenu industriju.

Robotičar/Inženjer robotike

Što radi robotičar:

Dizajnira sustave koji omogućavaju obavljanje zadanih zadataka bez ljudske intervencije ili s vrlo malo intervencije (manje od 10% ljudske intervencije).

Ova bi pozicija trebala ulagati sve napore u povećanje učinkovitost skladišne i proizvodne robotike kako bi se eliminirali rizici, smanjili troškovi i povećala učinkovitost.

Opis posla: inženjeri robotike dizajniraju i izrađuju robote. Oni stvaraju strojeve i povezuju ih sa softverom za kontrolu rada robota i daljinski unos naredbi.

Inženjeri robotike razvijaju sustave za automatizaciju aktivnosti pomoću mehaničkih značajki.

Izvode izračune kako bi poboljšali rezultate robota kako bi mogao bolje replicirati kako bi osoba izvršila zadatak.

Inženjeri robotike mogu dizajnirati dodatne značajke poput senzora kako bi roboti mogli komunicirati sa svojim okruženjem i prilagoditi se vanjskim interakcijama.

Ako ste kreativni i tehnički nastrojeni, obavezno se javite na natječaj za posao inženjera robotike.

Natječaj za posao, robotičar

Izvor Unsplash; Tema: Natječaj za posao, robotičar

Inženjer građevinarstva

Opis posla: Građevinski inženjeri su projektantski stručnjaci koji projektiraju infrastrukturne i transportne projekte kao što su ceste, kanali, mostovi, tuneli, brane i postrojenja za pročišćavanje vode.

Nadgledaju sve aktivnosti planiranja i izgradnje koje uključuju dovršetak složenih projekata javnih radova, proizvodnju sustava i struktura koje podržavaju opću funkciju društva.

Građevinski inženjeri razmatraju tehničke zahtjeve svake vrste infrastrukture i izračunavaju optimalne specifikacije i radne procese za stabilnu, sigurnu i dugotrajnu gradnju.

Dizajner video igrica

Opis posla: Dizajneri videoigara doprinose razvoju računalnih, mobilnih i konzolnih videoigara.

Oni stvaraju sučelje za video igre koje igrači mogu koristiti za istraživanje virtualnih svjetova, interakciju s likovima i ispunjavanje ciljeva igre.

Dizajneri videoigara mogu raditi na priči igre, mehanici igranja, značajkama, dizajnu likova i grafici. Oni pišu osnovnu skriptu i kod kako bi korisnicima omogućili interakciju s aplikacijom igre.

Tijekom razvoja, dizajneri videoigara testiraju svoje igre i prave ažuriranja kako bi ispravili greške ili poboljšali igrivost.

Tattoo umjetnik

Opis posla: Tattoo umjetnici crtaju slike i trajno ih nanose na kožu pomoću stroja za tetoviranje. Oni stvaraju originalnu umjetnost za kupce u različitim umjetničkim stilovima koji odgovaraju njihovom osobnom ukusu.

Tattoo umjetnici savjetuju se sa svojim klijentima kako bi odredili mjesto, veličinu i boju tetovaže.

Prije svake tetovaže dezinficiraju kožu klijenta i sastavljaju stroj za tetoviranje sa sterilnim komponentama.

Majstor za tetoviranje

Izvor: Unsplash; Tema: Majstor za tetoviranje

Umjetnici tetoviranja stvaraju šablonu od svog crteža, nanose je na kožu, a zatim crtaju šablonu iglom za tetoviranje.

Dizajner vrtova i pejsažne arhitekture

Opis posla: Dizajner vrtova i pejsažne arhitekture koriste prirodne i umjetne značajke za stvaranje i održavanje atraktivnih vanjskih prostora.

Mogu raditi za pojedince ili tvrtke na razvoju kohezivnog dizajna koji uključuje elemente poput trave, grmlja, drveća, cvijeća, jezerca, fontana, skulptura i namještaja.

Kako bi podržali prirodne elemente svog dizajna, krajobrazni dizajneri postavljaju sustave za navodnjavanje i umjetnu rasvjetu kada je to potrebno.

Dizajner vrtova i pejsažne arhitekture postavljaju staze i klupe kako bi svoje vanjske prostore učinili ugodnim i funkcionalnim za svoje klijente.

Oni određuju plan za njegu i održavanje svakog krajobraznog dizajna, što uključuje obrezivanje lišća, tretiranje trave i čišćenje vodovodnih uređaja.

Potrebno obrazovanje:

Dizajner vrtova i pejsažne arhitekture je osoba koja će tijekom obrazovnog procesa naučiti oblikovati prostor vrta, terase ili balkona.

Da bi netko postao uspješan dizajner vrtova mora biti u mogućnosti odabrati stil vrta, raspolagati zadanim budžetom.

Također, mora biti otvoren prema novim idejama, znati komunicirati te kvalitetno i brzo izvesti zamišljeni projekt kako bi oblikovao vrt na zadovoljstvo klijenta.

Mnogo elemenata u raspoređivanju biljaka i u dizajnu vrta potrebno je objediniti u organiziranu i ugodnu cjelinu u kojoj će se svatko osjećati „kao kod kuće.“

Web dizajner

Opis posla: Dizajneri web stranica odgovorni su za izradu vizualnog dizajna i sučelja web stranice. Mogu dizajnirati i za računalne preglednike i za mobilne aplikacije.

Dizajneri web stranica određuju specifikacije kako se web stranica prikazuje korisnicima, uključujući slike logotipa, pozadine, fontove, boje, oblike i interaktivne gumbe.

Dizajneri web stranica prilagođavaju kôd svake web stranice kako bi ispravno prikazali tekst i slike ili uklonili greške na web stranici.

Web dizajneri usmjeravaju korisničko iskustvo određujući kako se web-stranice i značajke web-mjesta slijevaju jedna u drugu.

Pogledajte Zaposlise.hr i pronađite natječaj za posao po svojoj mjeri!

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju