Rad od kuće: noćna smjena

Rad od kuće: noćna smjena

Reading Time: 5 minute

Rad od kuće nije za svakog. Od kuće mogu raditi oni koji cijene fleksibilnost, znaju kada mogu raditi i od kuda.

Poslovi koji vam omogućuju rad od kuće mogu biti od pomoći kada imate obiteljske ili druge obveze koje zauzimaju dnevne sate.

Rad noću ima svoje prednosti. Zaposlenik može prilagoditi raspored svojim potrebama. Iako su tada tvrtke zaposlene, postoje poslovi koji ne traže povezanost u stvarnom vremenu.

U ovom članku razmatramo koje su vrste poslova dostupne za rad koji možete raditi iz svog doma i noću. također, koje vještine mogu tražiti poslodavci.

Rad od kuće i noćni rad

Za honorarni posao koji radite noću od kuće ne trebate puno elemenata. Uglavnom su to računalo, telefonska oprema i vrijeme u kojem možete obavljati zadatke.

Neki poslovi koje radite noću sami su po sebi fleksibilni. Posebno poslovi unosa podataka u baze ili izrada dokumenata. Nije važno doba dana kada radite te poslove.

Važno je jedino da poštujete rokove.

Neki se mogu odrađivati u smjenama, gdje primate pozive ili odgovarate na razgovore korisničke službe web stranice uživo tijekom određenih sati.

Kako bilo, važno je da vam je prostor prilagođen za rad i za poslovne svrhe.

Kućni ured opremljen za rad

Izvor: Unsplash, Tema: Kućni ured opremljen za rad

Poslovi kod kuće u noćnim smjenama dobro prolaze kod roditelja koji brinu o maloj djeci preko dana.

Također, honorarnim poslom koji mogu raditi u noćnoj smjeni, od kuće, mogu posegnuti njegovatelji starijih i bolesnih osoba.

Ili, jednostavno, takav posao je dobrodošao svima kojima je potreban dodatni prihod.

Noćni poslovi za rad od kuće nude se u mnogim različitim industrijama, a zahtjevi za obrazovanjem razlikuju se ovisno o industriji.

Većina tvrtki traži visoko motiviranog kandidata koji može raditi samostalno bez puno nadzora. Također, važno je da radnik može poštovati rokove, ima korisničku podršku i odlične komunikacijske vještine.

Jer ipak svojim radom, djelom i komunikacijom predstavlja tvrtku za koju radi.

Poslovi koji se rade od kuće, po noći, često nemaju puno radno vrijeme, a rad se naplaćuje prema satu ili prema paušalnom dogovoru.

Istražite ove poslove

Mnoge tvrtke dopuštaju zaposlenicima da rade izvan redovnog radnog vremena. Mi vam nudimo popis poslova koje biste mogli raditi honorarno, nakon redovnog posla:

Prodajni predstavnik

Primarne dužnosti: Prodajni predstavnici obavljaju telefonske pozive i šalju e-mailove potencijalnim kupcima. Cilj njihovog rada je prodati proizvod ili uslugu.

Poznavanjem stranog jezika, ovaj posao možete raditi u bilo koje doba dana i zvati potencijalne kupce u različitim vremenskim zonama diljem svijeta.

Prodajni predstavnici također mogu generirati potencijalne kupce i sastaviti bazu podataka.

Baza podataka se sastavlja istraživanjem koje se temelji na kupovini prošlih kupaca, pronalaženjem sličnih obrazaca kupovine, ali i izravnih kontakata s tvrtkama.

Neki poslodavci daju proviziju od prodaje kao dio strukture plaće.

Predstavnik službe za korisnike

Primarne dužnosti: Predstavnici službe za korisnike primaju pozive ili e-mailove od svojih klijenata.

Uglavnom zaprimaju narudžbe, rješavaju probleme, usmjeravaju pozive drugim odjelima ili obrađuju pozive.

Neke tvrtke žele pružiti 24-satni pristup korisničkoj službi, pa zapošljavaju radnike od kuće. Cilj im je osnovati korisničku službu 24 sata dnevno.

Rad od kuće, rad po noći

Izvor: Unsplash; Tema: Rad od kuće, rad po noći

Zato angažiraju predstavnike koji rade od kuće za treću smjenu. Tada dolazi manje poziva pa je držanje otvorenog ureda nepotreban trošak.

Marina vodi službu za korisnike u zagrebačkoj tvrtki. Angažirala je nekoliko radnika koji rade od kuće u trećoj smjeni. Ove vještine su joj ključne:

Morate imati pristup smartphoneu, tabletu ili računalu i biti sposobni obavljati jednostavne zadatke samostalno.

Morate biti sposobni raditi samostalno. Sposobnost slijediti upute i korake najmanje 4 sata tjedno. Pouzdana internetska veza. Svaka osoba se može prijaviti, bez obzira na dob ili razinu iskustva.

Daktilograf

Stručnjaci iz Hrvatskog stenografskog društva kažu:

Kompjutorska daktilografija vještina je pravilnog i brzog tipkanja na tipkovnici računala. Tipkati bez gledanja i sa svih deset prstiju ubrzava, olakšava i ne umara pri unosu teksta u računalo.

Primarne dužnosti: Daktilograf je odgovoran za izradu dokumenata tvrtke, dopisa, priručnika i komunikacije putem tipkanja—često prepisivanje rukom.

Rukom se uglavnom pišu bilješke pisane rukom, glasovne poruke ili stari tipkani dokumenti. Traženje posla u ovoj struci je odličan odabir za sve one koji imaju mogućnost raditi po noći, od kuće.

Daktilografi također mogu raditi za autore ili druge kreatore sadržaja kako bi stvorili potpunu digitalnu datoteku njihovog rada.

Njihov set vještina uključuje sposobnost brzog i preciznog tipkanja, lekturu dok rade i poštivanje rokova.

Specijalist za društvene mreže

Primarne dužnosti: Stručnjaci za društvene mreže stvaraju sadržaj za društvene mreže. Tu specijalizaciju u današnje vrijeme trebaju svi, od malih obiteljskih tvrtki, do međunarodnih korporacija.

Tim radom se promiče svijest, povećava promet, a prodaja raste.

Društvene mreže i rad od kuće

Društvene mreže i rad od kuće

Specijalist za društvene mreže bi trebali imati dobro znanje o politici, viziji i kulturi tvrtke s kojom surađuju. Moraju napraviti plan kako najbolje promovirati tvrtku i njen rad.

Uz to, angažirani specijalisti odgovaraju na komentare i poruke o proizvodima i uslugama. Upravljaju ekosustavom interakcija brenda na društvenim mrežama.

Transkripcionist

Primarne dužnosti: Transkripcionisti slušaju audio datoteke i transkribiraju ih u pisani ili tipkani tekst.

Oni često rade u medicinskom području kako bi zabilježili diktirane bilješke na karti, u pravnom području kako bi stvorili pisani zapis o iskazima ili intervjuima ili za državne ugovore.

Transkripcionisti zahtijevaju vještine, uključujući pažnju na detalje i brzo tipkanje kako bi točno i učinkovito zabilježili izgovorenu riječ.

Poslovna ideja za mamu:

Medicinski prijepis kod kuće odlična je karijera za majke koje imaju bebe koje često spavaju ili stariju djecu školske dobi. Ako uživate u uredskom okruženju i tipkate prilično dobrim tempom, ovo bi mogao biti prekrasan medij za zaradu u pidžami!

Referent za unos podataka

Primarne dužnosti: Službenik za unos podataka unosi podatke kupaca ili interne podatke tvrtke u proračunske tablice, softverske programe ili baze podataka.

Cilj tog unosa podataka je stvaranje digitalnog zapisa informacija o tvrtkama.

Unos podataka u baze

Izvor: Unsplash; Tema: Unos podataka u baze

Referenti za unos podataka skeniraju papirnate dokumente da bi stvorili digitalne datoteke za kasnije čuvanje i pretraživanje.

Službenici za unos podataka trebaju biti organizirani i orijentirani na detalje, jer unos podataka mora biti točan.

Virtualni asistent

Primarne dužnosti: Virtualni asistent obrađuje vanjske zadatke tvrtke.

Budući da se nalaze izvan glavnog ureda, virtualni asistent može ponuditi ogromnu pomoć bez troškova rada u uredu.

Zadaci virtualnog asistenta mogu biti knjigovodstvo, ažuriranje web stranica, komunikacija s kupcima, tj. bilo koji uredski posao koji se može raditi od kuće.

Ivana je virtualna asistentica i za taj posao kaže:

Najvažnija je prednost što ne morate angažirati novog zaposlenika čime postižete velike uštede, ne morate plaćati plaću, doprinose, naknadu za bolovanje ili druge beneficije. To je posebno korisno za mikro i male poduzetnike, obrtnike, udruge, OPG-ove koji ne mogu priuštiti zapošljavanje dodatnog osoblja. Za njih oni mogu biti ključni faktor uspjeha njihovog poslovanja.

Tehnički pisac

Primarne dužnosti: Tehnički pisac stvara dokumentaciju, dijagrame, dijagrame, prezentacije i priručnike.

Ti dokumenti su koje radi tehnički pisac su obično namijenjeni zaposlenicima da bi mogli učinkovitije raditi svoj posao.

Ima još mnogo poslova koje možemo raditi od kuće, u trećoj smjeni. Za inspiraciju pogledajte poslove na Zaposlise.hr!

 

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju