Srijeda – najizazovniji dan radnog tjedna

Srijeda – najizazovniji dan radnog tjedna

Reading Time: 2 minute

Srijeda, umjesto inače mrskog ponedjeljka, odnosi titulu najizazovnijeg dana u radnom tjednu.

Srijeda, dan u sredini radnog tjedna, omražen je od strane mnogih.

Ponedjeljak, kao prvi dan nakon vikenda, zadržava elan i energiju vikenda koje uspješno prenosimo na nove radne projekte. Utorak postaje posve produktivan dan, dan u kojem je produktivnost možda i na najvećoj razini – no zanos kopni kako se bliži srijeda.

Ovu činjenicu potvrđuje i istraživanje provedeno od strane dvaju američkih profesora primijenjene matematike. Christopher Danforth i Peter Dodds iznose da je srijeda dan pada raspoloženja zaposlenika i pojava nemotiviranosti na radnim mjestima.

Postavlja se pitanje – kako preživjeti krizu sredine tjedna i zadržati produktivnost?

Srijeda – planirana unaprijed

Odvojite nekoliko minuta na početku radnog tjedna kako biste promotrili svoje zadatke i obaveze. Na taj ćete način zaobići osjećaj prezaposlenosti u srijedu i povratiti osjećaj kontrole na radnom mjestu koja Vam je potrebna.

Jednako tako, tajna produktivne srijede skriva se u uspješnom završetku utorka, stoga dovršite svoje obaveze na vrijeme i osigurajte svome umu i tijelu dovoljno sna kako biste srijedu dočekali u pozitivnom tonu.

Istraživanja pokazuju da svaki peti radnik zaspe na poslu – i to baš srijedom!

Uklanjanje loše reputacije – proslavom srijede

Kako biste motivirali sami sebe na rad i produktivnost te skinuli etiketu s ovog dana – nađite razlog za proslavu!

Razmislite o stankama za kavu, organiziranju ručka s kolegama ili drugoj aktivnosti koja na radnom mjestu potiče zajedništvo i promiče suradnju.

Malim slavljima pospješujete pozitivnu atmosferu na radnom mjestu dok u isto vrijeme kreirate kvalitetniju bazu za sve projekte i zadatke koji su na taj dan nezaobilazni.

Smisao posla tvori i smisao radnog dana

Svaku je prepreku lakše prebroditi ukoliko pronađemo njezin smisao.

Pronalaženjem smisla vlastitog rada osjećati ćete se motiviranije i organiziranije. Takav će Vam mindset olakšati trenutne frustracije i omogućiti sagledavanje šire slike.

Ponekad se srijedom možemo zapitati – kako uopće pronaći smisao?

  • Ne uzimajte svoj posao zdravo za gotovo
  • Izbjegavajte negativan mindset
  • Pomozite sebi pomažući drugima.

Svaki posao i svaki projekt ima svoje uspone i padove. Razumijevanje važnosti poslovnih koraka zatvara vrata pred uzimanjem svog statusa zdravo za gotovo.

Izbjegavanje negativnog mindseta prijekopotrebna je komponenta uspješno dovršenog dana – i posla u cjelini. Fokusirajte se na sve ono što možete mijenjati, a prihvatite ono što ne možete – maksimalno i sa smiješkom!

Naposljetku, ne zaboravite na snažnu moć suradnje i vještinu komunikacije. Pomaganje kolegama rezultira osjećajima pripadnosti i cjeline koji su potrebni svakom zaposleniku koji želi prosperirati na radnom mjestu.

 

Ne izbjegavajte srijedu kako biste otišli na razgovor za željeni posao! Registrirajte se na Zaposlise.hr i s nama pronađite posao na kojem ćete slaviti čak i srijedu!

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju