Cross skill trening za zaposlenike

Unakrsni treninzi osposobljavaju zaposlenike za različite uloge i zadatke. Cross skill predstavlja uporabu različitih uloga i obavljanje zadataka koji su […]

Unakrsni treninzi osposobljavaju zaposlenike za različite uloge i zadatke.

Cross skill predstavlja uporabu različitih uloga i obavljanje zadataka koji su izvan uobičajenih okolnosti radnika. Na takav način tvrka profitira od višeg stupnja produktivnosti i krajnje vrijednosti poslovanja.

Čak 74% zaposlenika izjavilo je da ne dostiže puni potencijal zbog nedostatka prilika na radnom mjestu. Takav postotak dokazuje da ni sami zaposlenici nisu protiv ideje unakrsnih treninga, no takav im program nije ponuđen.

Koji su benefiti cross skill treninga zaposlenika?

  • Povećana motivacija zaposlenika
  • Veće zadržavanje zaposlenika
  • Uspostavljanje tvrtke spremne na buduće izazove.

Cross skill trening i veća motivacija zaposlenih

Ovakav način treninga pruža zaposlenicima nove prilike za učenje, rast i razvoj unutar radnog mjesta. Napredovanjem koje postižu zahvaljujući unakrsnim treninzima, zaposlenici izbjegavaju burnout i stagnaciju na poslu.

Kad radnici unutar neke tvrtke znaju da postoji mogućnost za razvitak, motivacija da sami traže obuku raste. Program rotacije poslova mora biti nagrađen kako bi se takav trend treninga unutar tvrtke nastavio.

 

Rotacija poslova mora biti dovoljno duga kako bi zaposlenik stekao sva potrebna znanja u novoj poslovnoj ulozi. U trenu kada postane dovoljno kvalitetan radnik u novoj ulozi, zaposlenika je mudro vratiti na prijašnju ulogu kako bi svoja nova znanja implementirao tamo.

Zadržavanje zaposlenika – treninzima

Veća je šansa da će tvrtka zadržati svoje zaposlenike ukoliko oni pršte energijom, elanom i samopouzdanjem.

Takve karakteristike produkt su proširenog znanja na poslovnom području i osjećaja korisnosti. Prilike u kojima zaposlenici rastu otvaraju vrata osjećaju angažiranosti vrste su prilika zbog kojih zaposlenici rado prigrljuju svoje radne obaveze.

One doprinose sveukupnom povećanju zadovoljstva poslom. Koncept cjeloživotnog učenja s razlogom je bitan koncept uspješnog poslovanja – neprestano gurajući zaposlenike i poslodavce naprijed.

Tvrtka spremna na buduće izazove

Upravo tvrtka koja pruža unakrsne programe i obuke tip je timskog duha koji je kompetentan za svaki projekt i svako tržište.

S jedne strane, unakrsna obuka štedi vrijeme i novac tvrtki koja u isto vrijeme svoje zaposlenike unaprjeđuje materijom takve obuke. U poslovanjima koja imaju razvijene programe unakrsne obuke profitiraju obje strane:

  • Zaposlenici razvijaju nove vještine i tek otkrivaju nove talente
  • Tvrtka iskorištava postojeći talent i resurse te povećava profitabilnost.

 

Registrirajte se na Zaposlise.hr i s nama pronađite posao koji implementira cross skill treninge i razvijajte u sebi radnika kakvome biste se i sami divili! 

 

 

Preuzmi aplikaciju