Savjeti kako izgraditi snažan i profesionalan LinkedIn profil

Savjeti kako izgraditi snažan i profesionalan LinkedIn profil

Reading Time: 3 minute

LinkedIn je postao primarno sredstvo za profesionalno umrežavanje i promociju vlastitih vještina i znanja. U današnjem poslovnom okruženju, izgradnja snažnog i profesionalnog profila na društvenim mrežama može otvoriti vrata raznim prilikama.

Bez obzira jeste li iskusni profesionalac ili tek započinjete svoju karijeru, izgradnja snažnog LinkedIn profila ključna je komponenta vašeg online prisustva koja može značajno utjecati na vašu profesionalnu budućnost.

Iskoristite priliku za širenje mreže kontakata i stvaranja vidljivosti u industriji.

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u izgradnji impresivnog profila na Linkedinu.

Profesionalna fotografija je važna

Prva stvar koju ljudi primijete na vašem Linkedin profilu je vaša fotografija. Ovisno kakav dojam želite ostaviti, preporuka je profesionalna fotografija s neutralnom pozadinom.

Preporučljivo je da vaše lice prekriva 60% fotografije, jer primjerice, ako se slikate iz daljine ili ako je vaše lice premalo vidljivo, to može umanjiti osobni dojam i vjerodostojnost profila.

Snažan sažetak (summary)

Vaš profesionalni sažetak trebao bi jasno izraziti vašu stručnost, ambicije i ono što vas čini jedinstvenim. Koristite ovu sekciju kako biste privukli pozornost poslodavaca i kolega te istaknuli svoje profesionalne ciljeve.

To je prilika da ispričate svoju priču.

Umjesto suhoparnog nabrajanja vaših uloga, oživite svoje vještine kroz primjere koji pokazuju stvarni utjecaj na projekte i ljude s kojima radite ili ste radili.

Ažurirajte svoju radnu povijest

Najvažniji dio Linkedin profila je vaša radna povijest.

Vaša radna povijest je centar vašeg profila, stoga osigurajte da su sve relevantne pozicije navedene. Dodajte opise poslova koje ste obavljali, naglašavajući postignuća i odgovornosti. Redovito ažurirajte svoj profil kako biste odražavali najnovije informacije o vašoj karijeri.

Ona nije samo kronološki popis prethodnih pozicija, već prilika da pokažete svoj profesionalni put i postignuća. Prikažite zadatke, istaknite ključne odgovornosti i naglasite rezultate postignute u svakoj ulozi.

Kroz ovu sekciju, posjetitelji vašeg profila dobivaju uvid u vašu stručnost, stjecanje iskustava i kontinuirani profesionalni razvoj. Ne zaboravite dodati projekte, radove, disertacije i slično kako biste dodatno ilustrirali svoj doprinos i stvorili potpunu sliku o vašoj profesionalnoj karijeri.

Dodajte svoje stručne vještine i preporuke

Zatražite preporuke od kolega, nadređenih ili klijenata kako biste dodali vjerodostojnost vašem profilu. Posebno je pogodan odjeljak o obrazovanju i relevantnim certifikatima. Ovo može pružiti dodatnu dimenziju vašem profilu, posebno ako su obrazovanje i certifikati relevantni za vašu trenutnu ili buduću karijeru.

Dodatan bonus je da prikažete iskustvo volontiranja ili sudjelujete u zanimljivim aktivnostima. Dodajte u svoj profil i prikažite raznolikost vaših interesa.

Dugoročna mreža povezanih kontakata

Gradite svoju mrežu kontakata povezivanjem s relevantnim osobama u vašoj industriji. Aktivno sudjelujte u grupama i diskusijama kako biste proširili svoje kontakte.

Kvalitetni networking može otvoriti vrata novim prilikama i suradnjama.

Redovito dijelite relevantnog sadržaja

Postanite aktivan sudionik na LinkedInu dijeleći relevantne članke, vlastite radove ili komentirajući objave drugih. Ovo će pokazati vašu stručnost i angažman u industriji.

Osim toga kada god ostavite komentar, povećavate vidljivost svojeg profila.

Osobni branding kroz LinkedIn članke

Razmotrite pisanje i objavljivanje LinkedIn članaka kako biste dodatno izgradili svoj osobni brend. Ova funkcionalnost omogućuje vam dijeljenje dubljih analiza, iskustava i stručnih savjeta, što može privući pažnju kolega i potencijalnih poslodavaca.

Također je važno usmjeriti se na ključne riječi koje su relevantne za vašu industriju ili karijeru. Ovo će poboljšati vidljivost vašeg profila među onima koji traže specifične vještine ili iskustvo.

Sudjelovanje u LinkedIn grupama

Pridružite se grupama koje su povezane s vašom strukom i sudjelujte u diskusijama. Ovo vam omogućuje da pokažete svoje znanje, dijelite iskustva te se povežete s ljudima koji dijele slične interese.

Iskoristite multimedijalne elemente

Korištenjem modernih platformi za zapošljavanje, dodatno povećavate svoju vidljivost regruterima, ali i osobama iz vaše branše.

Slijedeći ove savjete, povećavate svoje šanse za nove prilike u profesionalnom svijetu i stvarate platformu koja će vam pomoći u ostvarivanju karijernih ciljeva.

Dosadašnji način zapošljavanja su ti dosadili?

Zaposlise.hr je moderna platforma za brzo i jednostavno zapošljavanje. Poslodavci mogu objavljivati video i/ili tekstualne oglase za posao, svajpom prihvaćati ili odbijati kandidate i pozivati kandidate na svoja oglašena radna mjesta.

Platforma Zaposlise.hr omogućuje posloprimcima prijavu samo transparentnih oglasa za posao s definiranim plaćama. Profil posloprimaca automatski postaje unificirani životopis te je za prijavu na oglas potreban samo jedan swipe.

Preuzmi Zaposlise.hr aplikaciju i uvjeri se!

Ne traži posao. Neka posao nađe tebe !

Reci nam koje poslove voliš i pusti nama da ti pronađemo posao po tvom ukusu.

Registriraj se ->

Preuzmi aplikaciju